Uitslag 125 cc Race Albacete


Roy toch aan de start bij Spaans Open te Albacete.

Alweer twee maanden geleden was het tijdens de vierde wedstrijd voor het Spaans Open dat  DeGraaf Exact Junior coureur Roy Pouw zich ernstig blesseerde aan enkel en teen. Toevallig op hetzelfde circuit alwaar na de zomerstop het Spaanse Kampioenschap opnieuw wordt opgepakt. Een week na de afsluitende en goed gereden race voor het ONK te Assen werd alles snel gepakt om direct naar het Spaanse Albacete te verkassen. Roy had vorige keer al bewezen zich hier te kunnen kwalificeren, dus echt ongerust hierover maakte hij zich niet.

Tijdens de vrije trainingen bleek al snel dat het “opnieuw” een zwaar weekend zou worden voor Roy. Twee keer vol door de grindbak gaan en er ook nog een keer keihard af worden geworpen deed de jongeling zijn vertrouwen geen goed natuurlijk. Daarnaast kon Roy werken wat hij wou, het leek erop dat de Aprilia dit jaar niet zo fijn rijdt als vorig jaar. Alles voelt goed en snel aan, echter, in de bochten lijkt de racer de hoek niet om te krijgen.

Traditiegetrouw wordt de kwalificatie voor de klasse 125 cc verreden in twee groepen, dit vanwege het enorme aantal inschrijvingen. Tijdens de tweede en afsluitende kwalificatie deed Roy de gashandel nog even extra open en alles leek goed te gaan. Opeens gingen de rondetijden naar beneden, totdat hij door een collega coureur van opzij werd aangereden. Opnieuw vol door de voor hem inmiddels bekende grindbak, maar Roy wist zich staande te houden en op tijd tot stilstand te komen, net voor de bandenstapel. Wat er toen gebeurde was absoluut ongelofelijk. Roy mocht van de baanmarshals niet terugkeren op het circuit en kon gaan lopen om zo de Aprilia duwend terug brengen naar de pits. Hiervoor moest hij zelfs door de bezoekers entree. Om gek van te worden natuurlijk. 

Helemaal stuk en zwaar teleurgesteld kwam hij terug in de pits. Na een snelle technische controle en opbeurende woorden ging Roy snel weer terug de baan op om toch nog te proberen om een goede tijd te zetten. Net toen de concentratie zich hervatte was er een rode vlag situatie en werd de kwalificatie afgebroken en helaas niet hervat. Hoe kun je het allemaal bedenken. Hoe kan een jonge coureur zoveel tegenslag nog verwerken vraag je jezelf wel eens af. Petje af dat hij zich telkens weer weet op te laden. Door het malheur wist Roy niet de tijden te rijden die hij hier in het verleden gemakkelijk reed. Opnieuw net buiten de kwalificatie en zo stond hij als tweede reserve op de startlijst. Alleen een klein wonder kon een start nog redden.

Na de warming-up leken de goden Roy ineens goed gezind. Er waren afmeldingen voor de race en zo stond hij toch nog geheel onverwacht aan de start van de vijfde race voor het Spaans Open. 

Roy Pouw (32e): “Het was een aangename verrassing vanochtend toen ik kreeg te horen dat ik de wedstrijd kon rijden. Ik probeerde met een goede start gelijk aansluiting met een groep te krijgen. Helaas kwam dit voor mij niet helemaal uit en zo reed ik het merendeel van de race alleen. Mijn rondetijden zijn gewoon nog niet goed genoeg. Ik mis ritme en ik hoop dit ritme snel weer terug te vinden, zodat ik tijdens de laatste twee Spaans Open wedstrijden in ieder geval ruim kan kwalificeren en goede races kan rijden.”

 

Redactie Cool Rentals Racing Team Holland.  


© 2007 Cool Rentals Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden