Roy Pouw net buiten kwalificatie Spaans Open Albacete.

Na een lange zomerstop van bijna twee maanden, zijn vandaag de kwalificaties verreden voor de vijfde Spaans Open wedstrijd in Albacete. Jerry van den Bunt zette zijn progressie van de laatste wedstrijden door en wist zich als 27e te kwalificeren. Roy Pouw kwam net iets tekort om zich definitief voor de racen van morgen te kwalificeren, maar staat wel als tweede reserve op de startinglist.

 

qp2_albacete_vdbunt_site_460

 

In het warme Spaanse Albacete reed Jerry van den Bunt een keurige kwalificatie. In het Spaans Open kampioenschap wordt de 125cc klasse, die tevens de hoofdklasse is van het Spaans Open, in twee verschillende groepen verreden. Van de Bunt kwam zelfs tot een 14e positie in zijn groep. De groepen werden samengevoegd en in de gecombineerde kwalificatie kwam Van de Bunt tot een nette 27e positie met 2,4 seconde achterstand van de pole position.

 

Roy Pouw zette alles op alles in de tweede en beslissende kwalificatie zich te kwalificeren voor de race. Pouw kwam net iets tekort om aan de race deel te nemen. Pouw werd wel als tweede reserve aangemerkt. Dit houdt in dat als er morgen in de warm-up sessie twee rijders niet in staat zijn om te starten, Pouw toch mag deelnemen aan de race.

 

qp2_albacete_pouw_site_460

Jerry van de Bunt (27e, 1:36,516): "Ik ben erg blij met de prestatie die we als team vandaag hebben neergezet. De laatste keer op Albacete reed ik een kwalificatietijd van 1:37,5 en vandaag wist ik daar een seconde van af te rijden. Ik leer nog steeds en ben erg blij dat ik mijn progressie heb kunnen doorzetten. Morgen hoop ik in de top 15 te eindigen omdat ik de vorige race op Albacete net buiten de punten greep met een 16e plaats."

Roy Pouw (NQ, 1:39,037): "Ik baal ontzettend! Het is me niet gelukt om te kwalificeren. Ik kom zelfs niet aan mijn kwalificatietijd van de vorige keer dat we hier op Albacete reden. Ik sta als tweede reserve en de kans dat ik de race wel kan rijden is erg klein maar ik heb nog wel hoop. Morgenochtend na de warm-up weet ik zeker of ik aan de race kan deelnemen. Fingers crossed!"

 

Bron: DeGraaf-Exact GP Team.
Startinglist

© 2007 Cool Rentals Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden