Uitslag ONK 125 cc Assen


Roy Pouw sluit ONK seizoen 2008 waardig af.

Afgelopen weekend werd, ter afsluiting van het ONK seizoen 2008, op het TT-circuit van Assen de traditionele Race of the Champions verreden. Goede weersomstandigheden en een gevarieerd programma brachten meer dan zevenduizend bezoekers naar het circuit. Met een lekker zonnetje was het goed vertoeven op en naast de baan. Zou de zon ook gaan schijnen voor Cool Rentals Racing Team Holland coureur Roy Pouw, die afgelopen seizoen de een na de andere sportieve teleurstelling te verwerken kreeg. Pouw was erop gebrand om het seizoen waardig af te sluiten om zo zijn vierde plaats in het Nationale Kampioenschap 125 cc te behouden.

De trainingen verliepen wisselvallig voor de coureur uit Kerkenveld. De eerste kwalificatie was er één om snel te vergeten. In een sterk bezet veld met zesentwintig rijders was een vijftiende plaats niet goed te noemen. De tweede kwalificatie verliep een stuk beter en met een negende plaats op de startgrid moest hij wel genoegen nemen. Gezien de namen die nog voor Pouw stonden is het op dit moment de plaats waar hij behoort te staan. Daarnaast moest hij nog wennen aan de tijdelijk ingehuurde monteur Olivier Liégeois, daar zijn vaste monteur verplichtingen had aan het DeGraaf GP Team, die zich afgelopen weekend voor GP races in de VS ophield.

Na de trainingen werd de data bestudeerd en waren er nog enkele aanpassingen noodzakelijk om de Aprilia meer snelheid te geven voor de wedstrijd. De jarenlange kennis van monteur Olivier Liégeois, o.a. werkzaam geweest voor Lorenzo en Melandri, bleek van grote waarde voor team en coureur.

 

Bij de start wist Pouw goed weg te komen en reed hij bij de eerste doorkomst op dezelfde positie dan bij de start. Vanuit deze positie kon hij in zijn eigen tempo proberen enkele plaatsen winst te boeken. Vooraan ontstond een kort maar spannend gevecht om de hoofdprijs tussen Nationaal Kampioen Michael van de Mark, ex-GP coureur Joey Litjens, Jasper Iwema en Marvin Fritz (D). Kort daarachter zaten nog Joop Timmer, Ernst Dubbink en Frank van den Dragt.

 

Op laatst genoemde kon Pouw zich gaan concentreren en hij liep duidelijk zichtbaar elke ronde op hem in. Halverwege wist Pouw van den Dragt na een mooi duel te passeren. Daarmee was voor Pouw gelijk de spanning uit de race, daar de groep coureurs voor hem duidelijk een maatje te groot en niet meer in te halen waren. Ook de kopgroep viel uit elkaar en zo werd het laatste gedeelte van de race een optocht van coureurs die zouden gaan finishen in de volgorde zoals men op dat moment reed. Alleen technisch falen of een valpartij zou hierin nog wat kunnen veranderen, wat uiteindelijk niet gebeurde. Met constante rondetijden die meer dan twee seconden sneller waren dan tijdens de kwalificatie, finisht hij op een zevende positie. Doordat Iwema voor Pouw finishte, moest hij één plaats prijsgeven voor het Nationale Kampioenschap, waarin hij uiteindelijk als vijfde eindigde.

 

Met deze plaats kon Roy best tevreden zijn. Gezien het malheur van het afgelopen jaar is dit voor Pouw op dit moment het maximaal haalbare. Hij had lekker gereden en geen technische problemen gehad. Deze combinatie had hij al een lange tijd niet meer meegemaakt. Wellicht dat de omstandigheden en geboden mogelijkheden van afgelopen weekend een basis kunnen zijn voor het komende seizoen.

 

Redactie Cool Rentals Racing Team Holland.

 

Foto's Kees Siroo.
© 2007 Cool Rentals Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden