UItslag 125 cc race Hockenheim


Teleurstelling voor Roy Pouw op Hockenheimring (D).

Zeven weken na zijn val in het Spaanse Albacete zat Roy Pouw weer voor het eerst op zijn Aprilia racer. Inmiddels geheel hersteld van zijn toen opgelopen blessure aan het enkel en een gebroken teen. Hij miste door de blessure enkele wedstrijden voor het Nederlands- en Duitse Kampioenschap, ook wel ONK en IDM genoemd.

 

 

Afgelopen weekend stond de laatste IDM 125cc wedstrijd op de kalender op het circuit van Hockenheim. Voor de Cool Rentals Racing Team Holland coureur was het zaak de draad weer op te pakken en ging hij de trainingen vol overgave in. Op een droge baan reed Roy Pouw uiteindelijk naar een prima veertiende tijd. Zijn beste IDM kwalificatie van dit seizoen. Wel klaagde Pouw over een machine die alle kanten leek op te glijden en was maar moeilijk op de baan te houden. Na inspectie van de Aprilia racer bleek er een defecte achterveer te zijn, wat het glijden van de achterzijde volledig verklaarde. Met die wetenschap was zijn veertiende tijd meer dan uitstekend.

 

 

Zondags tijdens de race kon Pouw niet de snelheid halen zoals die tijdens de trainingen werd gereden. Hij reed in een groepje, strijdend om punten voor dit prestigieuze IDM. Pouw kon het tempo niet bijhouden en moest afhaken. Vol ongeloof keek men vanuit de pits naar de verrichtingen van hun coureur. Uiteindelijk wist Roy een zestiende plaats te behalen, net buiten de punten. Bij binnenkomst was Pouw beslist niet te spreken over het functioneren van zijn machine. Net als tijdens de trainingen gleed de machine alle kanten op. In de race waren er zelfs momenten dat hij ternauwernood de Aprilia op de baan kon houden.

 

 

Een nadere inspectie van de Aprilia na de wedstrijd viel het de monteurs op dat er veel resten van olie en benzine op de machine aanwezig waren. Ook de achterband was er volledig onder gesmeerd. Een kleine aftapper uit de airbox bleek verdwenen en deze sproeide de gehele wedstrijd een mengsel van olie en benzine naar buiten en dus ook op de achterband. Als er iets is dat de grip doet verminderen tussen asfalt en rubber, dan is dat wel olie. Achteraf gezien een uiterst gevaarlijke situatie en mag het een wonder heten dat Pouw op zijn machine is blijven zitten. Dat hij het tempo niet kon bijhouden is meer dan logisch. Daarmee komt die zestiende plaats ineens in een geheel ander daglicht te staan. Ondanks alle verklaringen is het sportief gezien opnieuw een teleurstelling, want ook nu waren de punten binnen bereik.

 

 

Het is voor de Kerkenvelder juist zo teleurstellend dat dit nu opnieuw moest gebeuren. Het lijkt wel of dit seizoen dat de pechduivel achterop de Aprilia meerijdt. Telkens zijn er zaken die om een of andere manier niet mogen gaan zo als ze behoren te gaan. Zaken die vooraf ook niet zijn in te calculeren. Dat maakt het juist zo ongrijpbaar en als coureur wordt je daar moedeloos van.

 

 

Positief bekeken was dit dan een slechte generale voor de komende races op Assen. Zondag 14 september wordt op het TT circuit de laatste ONK wedstrijd gereden. Bij de liefhebbers beter bekent als de “Race of the Champions”. Wellicht dat het tij zich dan keert en dat op het thuiscircuit het seizoen waardig kan worden afgesloten. De Cool Rentals Racing Team Holland coureur staat nu op een vierde plaats en wil, als het hem wordt gegund, nog een plaats hoger eindigen in het Kampioenschap.

 

Redactie Cool Rentals Racing Team Holland.
© 2007 Cool Rentals Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden