Goed resultaat voor Roy Pouw op de Sachsenring (D).

Voor de jonge motorcoureur Roy Pouw uit Kerkenveld ziet de invulling van de race-activiteiten in de maand juni er totaal anders uit dan vorig jaar. Toen stond de coureur van Cool Rentals Racing Team Holland volop in de belangstelling door zijn verkregen Wild Card voor de de Dutch TT. Ook dit jaar had Pouw, vorig nog de beste Wild Card rijder, hierop gehoopt natuurlijk. De keuze van de selectiecommissie viel echter anders uit en dit was natuurlijk voor de sportman uit Kerkenveld een teleurstelling. Hij is echter realistisch genoeg om te erkennen, dat het dit jaar niet zo voortvarend gaat als vorig jaar. Daarom is het vizier alweer vooruit gericht om opnieuw in de juiste cadans te komen en daarmee te werken aan vormherstel.

Direct aansluitend aan een ontspannen schoolweek in de Belgische Ardennen stond er afgelopen weekend op de Duitse Sachsenring de vierde wedstrijd voor het Internationale Deutsche Motorradmeistershaft op het programma. Het IDM is, na het Spaans Open, één van de toonaangevende competities voor de motorhelden van de toekomst. De aanloop hiernaar toe verliep niet helemaal probleemloos, doordat de camper waarmee Pouw reist, onderweg problemen kreeg. Hierdoor kwam het gezelschap veel later aan op het circuit dan beoogt.

De trainingen verliepen redelijk. Ondanks dat Pouw snellere tijden reed dan de voorgaande race op de Sachsenring, stond hij niet verder naar voren op de startgrid. Een 31e tijd in een veld van 44 deelnemers is niet de plaats waarop gehoopt was natuurlijk. De minimale tijdsverschillen met de voorgangers maakt het, dat er in de race op de zondag nog van alles mogelijk zou zijn.

Gelukkig verliep de start van de 125 cc race voor de Cool Rentals Racing Team Holland coureur zonder problemen. Daar waar in het verleden in de eerste bocht de nodige schermutselingen plaatsvonden, ging dit nu allemaal goed. In tropische warmte reed Pouw een prima race en je kon aan zijn stijl zien dat er weer vooruitgang gemaakt wordt. Ronden lang wist hij te pushen met rondetijden, gelijk een Zwitsers uurwerk. Ook wist hij elke ronde plaatsen winst te boeken. Belangrijker om te zien was, dat de verschillen met de top kleiner waren geworden ten opzichte van voorgaande races. Pouw lijkt hiermee zijn ritme hervonden te hebben. Met een uiteindelijk 18e plaats in de race werd dit een resultaat waarop zaterdags nog niet op was gerekend.

Voor de techneuten van het team is er nog wel werk te doen. Zo kampt de Aprilia racer al sinds het begin van het seizoen met vibraties aan de rechterzijde, waardoor Pouw telkens na verloop van tijd met een dove voet te maken krijgt. Dit euvel is iets wat niet bijdraagt aan een optimale concentratie tijdens de race. De oorzaak hiervan is nog een raadsel. Als dit wordt opgelost en hij kan de vorm van dit weekend doorzetten, dan kunnen we nog mooie resultaten verwachten dit seizoen. De stukjes puzzel liggen klaar, nu nog even op de juiste plaats leggen.

De volgende race is over twee weken op de Salzburgring. Dit is een gecombineerde race voor zowel het Nationaal Kampioenschap 125 cc als ook voor het IDM. Als team kijken wij hier met vertrouwen naar uit.

Redactie Cool Rentals Racing Team Holland. 
Uitslag IDM Sachsenring

© 2007 Cool Rentals Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden