4e Plaats voor Roy Pouw bij Speedtrophy-races te Assen.

Vorig weekend reed Roy nog in de stromende regen een wedstrijd voor het prestigieuze Spaans Open Kampioenschap op het circuit van Catalunya nabij Barcelona. Dit in het kader van het DeGraaf Exact GP Talent Project 2008. Vrijdag stond Roy alweer aan de start van de trainingen voor de Speedtrophy races op het TT-circuit van Assen. Een druk programma dus voor de jonge coureur uit Kerkenveld.

Tijdens de kwalificatie kon Roy niet de tijden rijden zoals we die van hem gewend zijn. Met een snelste rondetijd van 1.54,137 was een zesde plaats op de startgrid het maximaal haalbare. Wetende dat zijn persoonlijk snelste ronde op Assen enkele kleine seconden onder de gereden trainingstijd ligt, bood dit wellicht nog een lichtpuntje voor de wedstrijd op de zondag.

Laat op de zondagmiddag stond als afsluitende act de 125 cc race op het programma. Roy, rijdend voor het Cool Rentals Racing Team Holland uit Hoogeveen, stond ontspannen op de grid en gaf aan dat de Aprilia racer er perfect bij stond.

Na het doven van de startlichten ging Roy er bij de start als een speer vandoor. Als derde rijder dook Roy de eerste bocht in. Daarmee had hij direct drie plaatsen winst geboekt. Tijdens de eerste ronde kwam Good Old Bert Smit nog even voorbij, maar Roy wist de aansluiting goed te behouden. Smit ging vlak voor Roy zijn neus er met een Highsider bijna vanaf en hierdoor moest Roy even van het gas. Deze actie koste enkele kostbare seconden en daarmee was de aansluiting met de kopgroep gelijk verleden tijd. Roy restte niet anders dan een eenzame race te rijden op de vierde plaats. Voor hem was het gat met de nummer drie te  groot geworden om dicht te rijden. De rijders achter hem waren echter geen bedreiging meer voor Roy en zo finishte op een vierde plaats achter de mannen die de weg naar het podium wel mochten maken. Van de Mark was opnieuw voor iedereen een maat te groot en won met overmacht, voor Mark van Kreij en Kevin Valk, die tweede en derde werden. Door zijn vierde plaats steeg Roy toch nog één plaats in het Nationaal Kampioenschap naar een vijfde plaats.

Roy: “Het ging niet zoals ik gewenst had natuurlijk. Wel reed ik elke ronde constant dezelfde rondetijden, alleen te langzaam voor mijn kunnen. Balen natuurlijk. Het lag absoluut niet aan de motor, die stond er perfect bij. Ik zat dit weekend denk ik gewoon niet helemaal lekker in mijn vel. Hopelijk is dit een incident en kan ik de volgende race weer vlammen. Ik heb nu wat meer tijd tussen twee evenementen, dat geeft wat extra rust. Bij het beoefenen van sport horen nu eenmaal ook teleurstellingen. Het is nu zaak om dit achter mij te laten en mij weer te focussen op datgene waar ik goed in ben. Hard rijden.”

Redactie Cool Rentals Raing Team Holland.
© 2007 Cool Rentals Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden